vrijdag 10 april 2015

dansen en springen

poppetjes amigurumi haken, eigen patroon, ballet ballerina, pippi langkous
Na wat groter haakwerk ging ik dit keer weer eens wat kleins haken. Ik kon geen patroontje naar mijn zin vinden, dus met wat proberen en opnieuw proberen en nog een keertje opnieuw was ik in elk geval weer lekker bezig. Uiteindelijk kwam er een ballerinapopje van de haaknaald. En toen deze af was werd ik op het idee gebracht dat het wel grappig zou zijn om er metaaldraad in te verwerken.. dus oké hoofd eraf gesloopt, vulling uit het lijf geplukt, draad erin gestoken, weer wat vulling terug, armpjes doorstoken met metaal en tot slot wederom het hoofd op het lijf gezet.

Na dit ballerinapopje kwam er nóg een ballerinapopje en toen had ik er genoeg van. Ik wou al een poos een pippi langkous haken. Twee jaar geleden eens geprobeerd met een patroontje van internet maar daar kwam ik niet uit, en toen pasgeleden voor iemand een spaanstalig pippipatroon vertaald maar dat was wel een héle grote pippi! Het leek me wel leuk om het ballerinapatroontje aan te passen tot een pippi, zoveel verschil is er eigenlijk niet! De ene haalt lenigheid uit het metaal, en de ander kracht..
pippi langkous haken, sterk, amigurumi

Eigenlijk was dit poppetje in eerste instantie bedoeld als tashangertje maar daarvoor was ze dan weer nét te groot. Maar om nu een nóg kleiner poppetje te gaan maken lijkt me wel erg lastig worden.. 

pippi langkous amigurumi haken