dinsdag 12 april 2016

Snoopy en Woodstock

amigurumi haken peanuts snoopy woodstock hond vogel

Hoera, Snoopy en Woodstock zijn klaar! Nu mogen ze poseren voor op de blog!
amigurumi haken peanuts snoopy woodstock hond vogel

amigurumi haken peanuts snoopy woodstock hond vogel

Eerst maakte ik Woodstock, ik maakte gebruik van dit patroon maar heb me er niet helemaal aan gehouden. Ik haakte met dubbele draad en haaknaald 6. 
Daarna was Snoopy aan de beurt. Nergens vond ik een patroon naar mijn zin; of het was te groot, of het was te klein, of de voeten waren raar... Dus ik ben zelf maar wat gaan uitproberen. 
Ik heb eerst het hoofd gemaakt, dat lukte vrij snel. Het lijf heb ik twee keer deels uitgehaald omdat de verhouding niet helemaal naar mijn zin was. Handjes was een verhaal apart, ik wilde hoe dan ook vingers. Diverse opzetjes gemaakt, alles op papier gezet, want na één handje moet er ook een identiek tweede handje komen. Uiteindelijk een handje naar mijn zin gemaakt (de tweede ging een stuk sneller!) En vervolgens de voetjes, ook weer net als de handjes heel wat haakwerk en schrijfwerk voordat het definitieve voetje er was. Voor de oortjes heb ik een variant gemaakt op een eerder ontworpen oortje (waarom het wiel opnieuw uitvinden?) dus dat ging lekker snel. De neus daarentegen had ik op een bepaald moment in vier varianten, de minst slechte is op het gezicht gegaan. Tot slot een staart, en toen was ie ein-de-lijk klaar! 

Was erg leuk om te maken, zeker nu het resultaat toch wel geworden is wat ik in mijn hoofd had. Tussentijds heb ik daar af en toe flinke twijfels over gehad. Woodstock is in verhouding wel wat te groot voor Snoopy maar ik vind het wel leuk zo.

(update: patroon staat inmiddels onder tabblad 'eigen patronen')