woensdag 3 juni 2015

Kleine Knor

Na wat groter haakwerk weer tijd voor wat kleins. Ik had al een poosje mini-garen liggen dat vroeg om gehaakt te worden. Alleen mijn dunste haaknaald die haakte niet lekker. (Het liefst had ik zo'n oude Wibra-haaknaald in maat 2 maar helaas ze hebben alleen nog die stomme haaknaalden met zo'n verdikt handvat. En vergelijkbare haaknaalden hebben het greepje te ver naar achter zitten).

Vorige week heb ik een nieuwe haaknaald gekocht. De eigenares van het wolwinkeltje had ze eigenlijk ingekocht omdat er zoveel vraag naar was van elastiekjes-hakers maar het zijn eigenlijk gewone haaknaalden. En ditmaal ook nog eens redelijk vergelijkbaar met de oude wibra-haaknaald waar ik altijd mee haak, alleen dan nu in dikte 2. En natuurlijk moest die haaknaald uitgeprobeerd worden (ook een van de redenen dat Ric zo lang bleef liggen, zie vorige post)
amigurumi big, kleine knor, varken haken eigen patroon
Ik besloot een klein varkentje te haken, ik heb hem al een paar keer eerder gehaakt in verschillende kleuren en materialen, maar dus nog niet in het zo ieniemienie! Het is best een gepruts met dat dunne garen; steken tellen is met die kleine lusjes een stuk lastiger, maar uiteindelijk is het toch een varkentje geworden. Ik had nog van die leuke bonte kralen, ik dacht die rijg ik aan dat dunne draad maak ik er een sleutelhanger van; blijkt het dunne draad nog te dik voor die kralen. Tja.. dan voorlopig maar gewoon zo. Kan er altijd nog kralen aan hangen.
amigurumi big, kleine knor, varken haken eigen patroon


amigurumi big, kleine knor, varken haken eigen patroon