donderdag 5 februari 2015

Muizenissen en een girafje

haken amigurumi giraf en muis
De laatste tijd heb ik aardig wat gehaakt. Veel thuisgezeten, eerst hadden mijn dochters toetsweek en daarna hadden we hier nog wat zieken in huis. Tja.. dat haakt wel lekker door hoor. 

haken amigurumi giraf

De giraf is een patroon van Courtney Deley, met dank aan haakmuts voor de Nederlandse vertaling.
(Al heb ik me niet helemaal aan het patroon gehouden) Al hakend had ik niet verwacht dat ie zo leuk zou worden, al was het in elkaar zetten wederom érg lastig.

haken amigurumi muis ballet
Verder kreeg ik een verzoekje of ik zo'n grote muis als ik eerder maakte, in het blauw wilde haken. En dat heb ik dus gedaan. Ik haak niet vaak een patroon voor de tweede keer, ik moet zeggen dat met name het in elkaar zetten een stuk vlugger ging met een voorbeeld erbij! 
En toen was de muis af.. bleek ie toch eigenlijk wel wat groot voor het plekje waarvoor ie bedoeld was maar al snel had ie een ander (nog mooier) plekje gekregen. 

En toen bedacht ik me dat het wel erg lollig was om nóg een muis te maken, op deze spaanse site stond namelijk behalve de grote muis ook het patroon van een kleinere muis, die wilde ik ook weleens uitproberen. En die heeft inmiddels ook enthousiast een plekje gekregen bij de grote blauwe muis.
haken amigurumi muis klein ballet